Pretraga
Prijava

Zumba kao fitnes program za trening

Zumba kao fitnes program za trening

Zumba kao fitnes program je dobra, jer su sve vežbe  praćene ritmičkim pokretima tela.

Dosta objekata u ponudi Portala Teretane Beograd ima Zumbu u svojoj ponudi grupnih programa.

Kako bi približili svima vama koji još niste čuli za Zumbu, odlučili smo da napišemo blog o Zumbi.

Šta je zumba i koje su prednosti ukoliko trenirate ovaj popularni program.

Ovaj vrlo popularan i zabavn način vežbanja smanjuje potkožno masno tkivo, jača muskulaturu vašeg tela, poboljšava kondiciju, kordinaciju pokreta, ali pre svega raspoloženje.

Upoznajte se sa Zumbom!

zumba

Ovaj popularni fitness program stekao je svoju popularnost jer vežbanje čini efikasnim, a pre svega zabavnim i opuštenim. Zasniva se na kombinaciji pokreta koji su praćeni uz brze i spore ritmove popularne muzike različitih žandrova. Zumba sadrži kvalitetne vežbe koje izvodite sa elementima plesa sambe, rumbe, salse, hip-hopa i ostalih plesova. Zumba je spoj fitnesa i elemenata latinoameričkih plesova, zbog kojeg osećate kao da ste na žurci ili nekoj zabavi, a ne u teretani.

Čas Zumbe traje oko 60 minuta, trening se započinje zagrevanjem, gde se koriste osnovni koraci iz različitih plesova. Nakon toga sledi kombinacija osnovnih koraka koji se izvode uz ritmove pesme. Polako se podiže intezitet vežbanja i prelazi se iz jedne vrste plesa u drugu.

Nakon uvodnog dela tzv. kadrdio dela, sledi deo gde se izvode vežbe istezanja ili vežbe snage.

To je mirniji deo treninga.  Osim što će  oblikovati telo na najbolji način, dosta ljudi dolazi na treninga zbog zabave i dobre atmosfere. Zabavni ritmovi, jednostavni plesni koraci i dobra atmosfera ljudima prijaju i motiviše ih da budu redovni i  dolaze na treninge. Zumba je osmišljen fitnes program i prilagođena je svim uzrastima, baz obzira da li posedujete plesno iskustvo ili kondiciju.

Zašto je Zumba dobar izbor kao

Zumba kao fitnes program je dobra jer su sve vežbe  praćene ritmičkim pokretima tela. Kako se pojačava muzika i ritam, tako se i vaši pokreti brže izvode, na taj način  formira vašu kondiciju. Dobra je za zdravlje jer uspostavlja dobar i uravnotežen srčani ritam, poboljšava cirkulaciju, zateže mišiće – posebno one u regiji leđa, abdomena i nogu, zatim poboljšava koordinaciju pokreta, ojačava izdržljivost mišića i kičmenog stuba i doprinosi smanjenju stresa. Budi u vama osećaj sreće i osećaj za ritam pokreće pozitivne misli i energiju.

Obzirom da su treninzi Zumbe dosta dinamični zahtevaju dosta uložene energije, pa su odlični za sagorevanje kalorija. Na treningu možete potrošiti i do 600 kalorija za sat vremena. Ono na šta trebate posebno obratiti pažnju ukoliko se odlučite da trenirate Zumbu, to je da nosite sa sobom vodu i to dosta vode, jer u suprotnom može doći do dehidratacije organizma usled prekomornog zamora. Što se tiče odeće koja vam je potrebna za zumbu, to mogu biti neke elastične helanke ili šortc, uglavnom neki odevni predmet koji će vam obezbediti maksimalnu pokretljivost, jer Zumba to svakako zahteva zbog načina na koji se izvode pokreti.

Verujem da ćete uživati i da ćete se već danas raspitati gde u vašem gradu postoji Zumba, kako bi ste trenirali.

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

PrijavaTeretane Beograd

Dobićete na mail link za potvrdu

Reset Your Password