Pretraga
Prijava

Teretane opet počele da rade nakon praznika

Teretane opet počele da rade nakon praznika

Teretane nakon skraćenog radnog vremena i onemogućavanja da rade vikendom, konačno opet počinju normalno da rade.

U Beogradu je u zadnja 24 sata  smanjen opseg testiranja. Zvanično potvrđeno 2.715 novih slučajeva koronavirusa. Preminulo je 39 osoba od posledica kovida-19, dok je na respiratorima 259. U bolnicama je 1173 pacijenata obolelih od Covida-19, od kojih 190 težih pacijenata smešteno na odelenjima intezivne nege.

Prosečni broj zabeleženih zaraza u zadanjih sedam dana iznosi 1493, prema podacima ministarstva.

Ovo je značajan pad u odnosu na prethodni period.

Počelo je i preventivno testiranje na  Covid-19 zaposlenih u školama, kao priprema za ponovno “otvaranje” nastavnog programa u učionicama. Još nije poznato kada će se škole otvoriti za đake.

teretane

Odlukom vlade Srbije, opet je moguće korišćenje usluga teretane, fitness centara i bazena. Nakon skraćenog radnog vremena i onemogućavanja teretana da rade vikendom, konačno sve se vratilo u normalu.

Dosta vežbača je sa nestrpljenjem dočekalo ovu vest, kako bi ponovo mogli da se vrate u teretane.

Vežbači će moratii dalje da budu udaljeni jedni od drugih oko dva metra, sprave bi trebalo da budu detaljno dezinfikovane nakon svakog korišćenja, takođe i zajedničke prostorije poput svlačionica, kupatila i deo sa tuševima, a korisnici teretana će morati da nose masku, kao i da koriste isključivo svoj peškir i opremu. Nadležni najavljuju da će se sa popuštanjem mera nastaviti nakon praznika.

Teretane priželjkuju vakcinisanje, kako bi se vratili vežbači

 

Inače, uveliko se najavljuje vakcinisanje. Prim. dr Verica Jovanović, direktorka „Batuta“, rekla je  da će sledeći koji će se vakcinisati biti hronični bolesnici i pripadnici profesija od vitalnog značaja za društvo.

Imunizacija je već počela i biće nastavljena, stižu i dodatne količine vakcina, a dr Jovanović je kazala da bi u toku 2021. trebalo vakcinisati oko 20 odsto stanovništva.

Prema preporukama Nacionalnog tela koje daje preporuke, u drugoj grupi su ljudi sa faktorima rizika, hronični bolesnici stariji od 56 godina, i profesije od vitalnog značaja za društvo i funkcionisanje sistema. To su zaposleni u vojsci, policiji, ali i prozivodnji hrane, kontroli vodosnabdevanja, prosvetni radnici, pa dalje veliki broj ciljnih grupa.

Svakako su prioritet  populacione grupe koje nisu preležale koronu, oni koji jesu preležali mogu se vakcinisati kasnije. Predostrožnost je neophodna, svakodnevno, imunizacija je samo jedna neophodna strategija do normalnog funkcionisanja.

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

PrijavaTeretane Beograd

Dobićete na mail link za potvrdu

Reset Your Password