Pretraga
Prijava

Prednosti vežbanja za zdravlje i samopouzdanje

Prednosti vežbanja za zdravlje i samopouzdanje

Prednosti vežbanja za mentalno zdravlje čoveka je neprocenjivo. Vežbanje ima iznenađujuće efekte na organizam. Ukoliko nemožete da trenirate preporučujem vam da hodate. Sedam sati nedeljno šetnje napolju u velikoj meri smanjuje rizik od raka dojke, sprečava gojaznost i smanjuje potrebu za slatkišima. Ako ste mlađa osoba onda svakako za vas je vežbanje sa tegovima. Ukoliko još ne znate gde bi ste trenirali preporučujem vam da potražite neku od teretana na našem portalu Teretane Beograd.

 

prednosti vežbanja

Prednosti vežbanja

 • Borite se sa genima sklonim gojaznosti
  Dokazano je da ljudi koji imaju bar sat vremena dnevno bilo kakvu fizičku aktivnost imaju manju mogućnost da povećaju telesnu masu i manje su skloni gojaznosti.
 • Smanjuje rizik od raka dojke
  Bilo koja fizička aktivnost značajno smanjuje rizik od raka dojke. Lekari će vam preporučiti da je prednost hodanja u prevenciji od raka dojke. Za sve koji su aktivni i hodaju sedam i više sati nedeljno, rizik je smanjen za 14% u odnosu na osobe koje šetaju 3 sata  nedeljno ili manje. Takođe hodanje ili neka druga fizička aktivnost štiti vas od faktora rizika što je debljanje ili korišćenje hormonskih dodataka.
 • Podstiče lučenje hormona koji nas čini srećnim
  Bilo kakav vid fizičke aktivnosti može da bude naporan za vas, ali je vredno trduda! Vežbanje oslobađa edorfine koji stvaraju osećaj sreće. Vežbanje može ublažiti simptome kod osoba koje pate od depresije ili anksioznosti , zato lekari preporučuju takvim osobama da što više vremena provode u teretani. Ukoliko niste osoba koja voli da vežba, potrebno je da samo uvedete sebi bilo kakav vid aktivnosti nekoliko puta po pola sata i to će vam značajno popraviti raspoloženje.

Fizička aktivnost

Šetnja od samo 15 minuta dnevno može umanjiti ne samo žudnju za čokoladom, već i količinu čokolade koju konzumiramo u različitim stresnim situacijama. Vežbanje umanjuje apetit kako za slatkišima, tako i za konzumiranjem peciva i drugih nezdravim namirnicama kojima smo izloženi.

 • Popravlja samopouzdanje
  Hodajte na pokretnoj traci da biste izgledali lepo i što je još važnije da bi ste se osećali dobro. Fizička kondicija može da popravi samopouzdanje i poboljša mišljenje o samom sebi. Bez obzira na telesnu težinu, konfekcijski broj, pol ili godine, vežbanje može brzo da unapredi percepciju osobe o sopstvenoj privlačnosti i vrednosti.
 • Smanjuje stres
  Težak dan na poslu? Prošetajte ili odradite brzinski trening u teretani. Prednosti vežbanja za mentalno zdravlje čoveka je neprocenjivo, posebno ako govorimo o stresu kome smo izloženi svakodnevno. Fizička aktivnost može da pomogne u kontroli fizičkog i mentalnog stresa. Vežbanje takođe povećava koncentraciju norepinefrina, supstance koja može da ublaži reakciju mozga na stres. Zato ne oklevajte i vežbajte - vežbanje može da umanji stres i ojača sposobnost organizma da se izbori sa trenutnom mentalnom napetošću. Situacija u kojoj su svi na dobitku!

Pročitajte još zanimljivosti

Informacije iz fitnesa

12 januar 2021
Najbolja teretana Novi Beograd
Muči nas pitanje: Koja je najbolja teretana na opštini Novi Beograd? Portal Teretane Beograd za vas je...
06 januar 2021
5 najposećenijih teretana na portalu Teretane Beograd
Portal Teretane Beograd bira za vas 5 najposećenijih teretana koje se nalaze na našem portalu. I u novoj...
05 januar 2021
Teretane opet počele da rade nakon praznika
Teretane nakon skraćenog radnog vremena i onemogućavanja da rade vikendom, konačno opet počinju normalno...
16 decembar 2020
Novi trendovi u fitnesu nakon zaključavanja
Fitness industrija kao i sve druge industrije , morao je da se prilagodi pandemiji, stoga su se pojavili...
10 decembar 2020
Fitness centar kako da poboljša svoju prodaju usluge
Kako da vaš fitness centar poboljša prodaju usluge? Daću vam 3 saveta kako to da uradite na najbolji...

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

PrijavaTeretane Beograd

Dobićete na mail link za potvrdu

Reset Your Password