Pretraga
Prijava

Zašto ti treba drug ili drugarica za vežbanje?

Zašto ti treba drug ili drugarica za vežbanje?

Borba sa motivacijom za vežbanje je potpuno razumna. Bez obzira da li biste želeli da započnete vezu ili da postignete najbolje rezultate, drug za vežbanje će vam pomoći u oba aspekta.

U nekim slučajevima trening sa partnerom može doneti uspeh u vežbanju, a sa druge strane ukoliko vam partner izostaje sa treninga to može uticati i na vas i dovesti do neuspeha u vežbanju.

 

drug za vezbanje

 

Vežbanje samostalno ima svoje prednosti, ali vežbanje sa partnerom vam može koristiti i pomoći vam onda kada bi ste sami odustali. Partner će vam pomoći da pređete kilometar za koji ste mislili da ga nemožete sami istrčati. Partner nemora biti drug, prijatelj ili emotivni partner, možete jednostavno angažovati trenera koji će vam pomoći i približiti vaše fitnes ciljeve. Morate biti izbirljivi kada je drug za vežbanje u pitanju, jer to neće uspeti sa svakom osobom. Može se desiti da se slažete sa partnerom za vežbanje oko bitnih stvari u životu, ali ne i oko načina vežbanja.

Koje su prednosti vežbanje sa

Najveća prednost treninga u paru je što pomaže u postizanju vaših fitnes ciljeva i pomaže vam da ostanete motivisani. Kada vežbate sami, velika je šansa da vam ciljevi u fitnesu izgledaju nedostižni. Pored toga teško je ostati istrajan i motivisan, stoga partner će vas motivisati i onda kada za to sami niste spremni.

Opšte je poznato da kada vas neko pozove ili podstakne da vežbate, to radite mnogo bolje nego sami. Poziv prijatelja ili partnera pomaže vam da se otarasite svih izgovora i bez obzira na sve ostale obaveze držite se svoje rutine vežbanja.

Čak iako nemate drugara koji vežba, pozovite dobrog prijatelja da vas pozove svaki put kad je spreman da vežba.

Takmičenje i konkurencija

Konkurentnost je vrlo ljudska stvar i vreme je da to iskoristite u svoju korist. Zdrava konkurencija uvek će vas podstaći da budete bolji. Svakako ulažete više napora kada trenirate sa nekim ko je sposobniji od vas. Što je vaš partner bolji, to ćete vi biti više motivisaniji da dostignete njega. Potpuno je ne bitno da li je vaš partner muškarac ili žena, zapravo bitno je da podsticajno deluje na vas.

Vežbanje je zabavno

Morate biti potpuno fokusirani tokom vežbanja, ali to ne ne znači da trening nemože biti zabavan. Ukoliko trenirate sami, znate da izvođenje istih vežbi može postati dosadno, što takođe utiče na vašu koncentraciju i fokus u vežbanju.

Ukoliko imate nekoga sa kim možete vežbati, možete razgovarati o vežbama i o tome koliko ste napredovali u izvođenju istih. Prijatelj je zapravo socijalni kontakt, što je svakako bolje od gledanja u kompjuter u vašem domu.

Probajte zajedno sa

Ne postoji nedostatak vrsta treninga, već nedostatak vežbi koje izvodite. Nemojte se plašiti da isprobate novu vežbu i otkrijete nešto novo. Sve ovo je daleko lakše kada ste sa nekim, ko će vas ohrabriti da isprobaten novi trening ili vežbu.

Partner vodi računa i o vašoj bezbednosti, tako što obraća pažnju na vas dok izvodite vežbu sa puno kilograma. Pored toga pomoći će vam da održite pravilno držanje i omogući će vam da se usredsredite na formu i tehniku izvođenja same vežbe. Prijatelj na treningu će vas pohvaliti kada uradite nešto dobro na treningu, ali pomoći će vam da ostanete prizemljeni i suočite se sa realnošću svakodnevnog vežbanja. Sve ovo će sprečiti da donosite loše odluke koje vas sprečavaju u ostvarenju vaših ciljeva u vežbanju.

Pročitajte još zanimljivosti

informacije iz fitnesa

12 januar 2021
Najbolja teretana Novi Beograd
Muči nas pitanje: Koja je najbolja teretana na opštini Novi Beograd? Portal Teretane Beograd za vas je...
06 januar 2021
5 najposećenijih teretana na portalu Teretane Beograd
Portal Teretane Beograd bira za vas 5 najposećenijih teretana koje se nalaze na našem portalu. I u novoj...
05 januar 2021
Teretane opet počele da rade nakon praznika
Teretane nakon skraćenog radnog vremena i onemogućavanja da rade vikendom, konačno opet počinju normalno...
16 decembar 2020
Novi trendovi u fitnesu nakon zaključavanja
Fitness industrija kao i sve druge industrije , morao je da se prilagodi pandemiji, stoga su se pojavili...
10 decembar 2020
Fitness centar kako da poboljša svoju prodaju usluge
Kako da vaš fitness centar poboljša prodaju usluge? Daću vam 3 saveta kako to da uradite na najbolji...

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

PrijavaTeretane Beograd

Dobićete na mail link za potvrdu

Reset Your Password