Pretraga
Prijava

Personalni trener kako do posla u Beogradu?

Personalni trener kako do posla u Beogradu?

Ukoliko ste personalni trener, a ne znate kako da dođete do posla u Beogradu i do novih klijenata, ovde možete dobiti odgovore na to pitanje.

Pre nego što započnem ovu temu, postaviću vam pitanje?  Da li ste spremni da uložite u svoj lični marketing?

Kako postati

Smatrate se pravim ljubiteljem fitnesa, uživate u vežbanju, na samo zbog toga da lepo izgledate, već se bolje osećate kada redovno trenirate. Osećate da imate strast za fitness i želeli bi da se bavite trenerski poslom. Ako se pronalazite u svemu navedenom, možda je pravo vreme da počnete da radite kao lični trener.

Odabirom trenerske profesije, nećete imati  utisak da radite posao, već ćete se radovati svakom novom danu. Osećaćete se uzbuđeno dok obavljate svoj posao.

Naravno, donošenje odluke da se bavite trenerskim poslom donosi i određena pitanja. Prvo kako doći do novih klijenata? Kako zadržati postojeće klijente?

Pogledajte nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da dođete do novih klijenata i opstanete u svetu fitnesa.

personalni trener

Kao personalni trener istražite

Dobro mesto za početak je sužavanje vaših interesovanja. Koja je sfera vašeg interesovanja?

Lični trener vlada mnogim specijalnostima. Neke od mnogih su fizikalni terapeut, registrovani dijetetičar ili nutricionista, powerlifter ili bodybilder.

Ukoliko se ne pronalazite ni u jednoj od navedenih, a posedujete organizacione sposobnosti uvek se možete opredeliti za nešto drugo. Neke od pozicija koje možete obavljati su menažer fitness kluba, asistent u teretani, vellness kordinator ili neka druga pozicija.

Upišite se na određene

Kad god budete mogli da investirate u sebe i steknete formalno obrazovanje u poslu kojim želite da se bavite, to će svakako povećati šanse da budete bolji u svom poslu. To će uticati da lakše dođete do posla i potencijalno zaradite veći prihod.

Pohađajte na primer kurs za ličnog trenera. Kurs za ličnog trenera kao vrsta obuke ima za cilj da vas pripremi da postanete profesionalac. Tada budite sigurni da možete da se takmičite sa ostalim trenerima iz svog okruženja.

Dosta osoba smatra da je dovoljno da poznaju osnove fitnesa i da imaju elementarno znanje o vežbama u teretani.

Veruju da je to sasvim dovoljno da budu personalni treneri. Objasniću zašto u praksi nije tako!

Obuka za ličnog trenera daje vam osnovu koja vam je potrebna da klijentima ponudite usluge i znanje koje su im potrebne da bi ispunili svoje ciljeve. Možete započeti kurs ličnog trenera i birati svoju specijalizaciju.

Bez obzira koji kurs odabrali, to će sigurno proširiti vaše postojeće znanje eksponencijalno.

Izaberite svoju

Nakon što odlučite koji kurs želite da upišete, videćete da li možete da se specijalizujete za određenu oblast u kojoj želite da radite. Ovom specijalizacijom izdvajate se od drugih trenera, što svakako poboljšava vaš CV i napraviće razliku kod pronalaska posla.

Ne samo da vas specijalizacija čini privlačnijim kandidatom sa stanovišta poslodavca, već vam daje argument da tražite veću platu zbog svojih kvalifikacija.

Umrežite se na društvenim mrežama,

Nakon što ste završili sa usavršavanjem, dobra ideja je započeti umrežavanje sa drugim ljudima.

Društeveni mediji su odlično mesto za izgradnju vašeg brenda kao stučnjaka za fitnes. Naravno jedan od saveta bi bio da se reklamirate na portalima koji su posvećeni fitnesu, a koji će vam doneti potencijalne klijente.

Donesite odluku

Teretane angažuju personalnog trenera sa ciljem da edukuje vežbače teretane i da obavlja individualne treninge za teretanu. Trener angažmanom u teretani može da računa na fiksni deo koji je najčešče do 3o.000 dinara.

Da bi trener zaradio tu platu mora da radi 8h kao instruktor u teretani, održava higijenu objekta i vraća tegove na mesto. Nakon radnog vremena nastavlja da radi kao personalni trener sa klijentima i dobija od teretane 50% od svake uplate. Postoje ljudi koji su zadovoljni time, jer nisu u stanju da sami  dođu do klijenata, stoga im je tako lakše. Ipak, drugi žele da budu nezavisni i samostalno ostvaruju prihode.

Razmislite o tome

Ako vam je teško pronaći posao u teretani ili jednostavno ne vidite sebe kako radite za drugog, možda biste želeli da razmislite kako je to biti svoj gazda i sami započnete svoj posao. Odluka da budete samostalni u ovom poslu doneće vam nekoliko benefita.

Prvi i najvažniji fleksibilno radno vreme – radite koliko želite i kada želite. Drugi, određujete sami svoje prihode – zarada je vaša 100%, a koliko ćete zaraditi zavisi od vas, koliko želite da se žrtvujete.

Ne morate da radite kao trener zaposlen u teretani, dovoljno je da imate par klijenata pronađete teretanu u svom okruženju i tamo započnete svoj samostalni posao. Ove usluge nemoraju da se odnose samo na teretanu, možete posetiti ljude u njihovom domu pružajući individualne treninge po meri, ili raditi online treninge za naše i strano tržište.

Saznajte šta znači

Za one koji žele da posluju za sebe, takođe korisno je završiti neki kurs namenjen marketingu i ličnoj promociji.

Učenje je osnova i treba uvek učiti o tome kako unaprediti posao ličnog trenera.

Potrebno je izgraditi jak marketinški plan, a sve to pokazaće se jako korisnim u budućnosti. Sigurno ne želite da vam posao propadne, zato što nemate iskustva u pronalaženju novih klijenata.

Kao personalni trener potrudite se

 Uvek je bilo lakše reći, nego uraditi. Dolazak do novih klijenata nije uvek jednostavan i brz put.

Potrebno je puno rada, truda, priprema, vežbanja i obuke. Samo što u jednom periodu našeg života, nailazimo na  težak period,  a to ne znači da je vreme da odustanemo. To može samo značiti da treba ponovo da se usredsredite na posao, radite jače i više i podsetite se šta je vaš cilj.

Svaki od ovih saveta osmišljen je sa ciljem da vam pomogne da se pripremite za prodor u fitnes industriji i da uživate u rezultatima svoga rada. Zapamtite, put može potrajati duže nego što ste u početku mislili, ali ako budete istrajni uživaćete u plodovima svoga rada.

Ukoliko tražite način kako da započnete svoje predstavljanje na internetu, to možete uraditi pomoću portala Teretane Beograd, koji će vam pomoći da lakše dođete do potencijalnih klijenata.

Pročitajte još zanimljivosti

Informacije iz fitnesa

12 januar 2021
Najbolja teretana Novi Beograd
Muči nas pitanje: Koja je najbolja teretana na opštini Novi Beograd? Portal Teretane Beograd za vas je...
06 januar 2021
5 najposećenijih teretana na portalu Teretane Beograd
Portal Teretane Beograd bira za vas 5 najposećenijih teretana koje se nalaze na našem portalu. I u novoj...
05 januar 2021
Teretane opet počele da rade nakon praznika
Teretane nakon skraćenog radnog vremena i onemogućavanja da rade vikendom, konačno opet počinju normalno...
16 decembar 2020
Novi trendovi u fitnesu nakon zaključavanja
Fitness industrija kao i sve druge industrije , morao je da se prilagodi pandemiji, stoga su se pojavili...
10 decembar 2020
Fitness centar kako da poboljša svoju prodaju usluge
Kako da vaš fitness centar poboljša prodaju usluge? Daću vam 3 saveta kako to da uradite na najbolji...

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

PrijavaTeretane Beograd

Dobićete na mail link za potvrdu

Reset Your Password